20.10.2019

ZRINJSKOM TRI BODA: Prvi domaći poraz Slobode!

Objavljeno : 25-09-2019 17:54h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 10. kola BH Premijer lige, danas su na tuzlanskom Tušnju utakmicu su odigrali Sloboda i mostarski Zrinjski. Mostarci su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Izabranici Mileta Lazararevića u 28. minuti imali su sjajnu priliku da dođu u vodstvo, nakon što je igrač veznog reda, Samir Bekrić fantastično uposlio Mujagića koji se našao u situaciji 1 na 1 sa golmanom Brkićem, ali udarac je bio preslab da bi ugzorio gol protivnika.

Pred sami kraj prvog poluvremena u šesnaestercu domaćina srušen je Miljan Govedarica, nakon čega je glavni arbitar pokazao na bijelu tačku. Izvođenje penala preuzeo je Edin Rustemović koji je bio siguran, te tako svoj tim doveo u vodstvo.

Prošlo je manje od pet minuta kako je počelo drugo poluvrijeme, i uslijedio je novi pogodak u mreži Slobode. Bivši igrač crveno crnih Renato Gojković povisio je rezultat na 0:2, ali nije želio proslaviti svoj pogodak.

U 66. minuti novim golom, ubjedljiv poraz ekipe sa Tušnja potvrdio je Ivan Čurjurić. ‘Zrno nade’ navijačima Slobode vratilo se u 75. minuti kada je nad iskusnim Samirom Bekrićem napravljen faul u šesanaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Izvođenje penala pripalo je Omaru Pršešu kojem je oba udarca golman Brkić odbranio, te tako rezultat na semaforu ostao nepromijenjen.