21.2.2020

Znatno oslabljeno Sarajevo otputovalo u Hercegovinu!

Objavljeno : 27-08-2019 10:41h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Igrači Bordo tima otputovali su ovog jutra u Hercegovinu uoči zaostale utakmice 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH, protiv NK Široki Brijeg.

Susret koji je trebao biti odigran 10. avgusta, odgođen je zbog utakmice 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova, te će biti odigran sutra u 20 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

Nakon saniranih povreda u trenažni proces vratili su se Amer Dupovac, Elvis Džafić, Amar Rahmanović i Dušan Hodžić koji je u konkurenciji za predstojeći meč.

ISMAR HADŽIBAJRIĆ: “Pored jako napornog rasporeda uspjeli smo uspješno oporaviti nekoliko igrača, a nakon reprezentativne pauze očekujemo nešto povoljniju situaciju. Dušan Hodžić je već u rosteru za utakmicu, a Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić za to vrijeme u Sarajevu nastavljaju sa treninzima. Što se tiče Benjamina Tatara žalio se na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan, a tokom dana dobit ćemo rezultate ostalih pretraga nakon čega ćemo znati više”.

Posljednji trening uoči susreta ekipa će obaviti danas popodne u Međugorju.