25.2.2020

Zlatan Nalić: Protiv Čelika me interesuju samo tri boda

Objavljeno : 13-09-2018 13:34h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Slobodi predstoji serija od četiri teške utakmice, a prva od njih, ujedno i najbitnija, svakako je sutrašnja protiv Čelika, rekao je šef stručnog štaba Tuzlaka Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da je njegov tim tokom prvenstvene pauze odigrao dvije prijateljske utakmice s Odžakom i Osijekom i da je veoma zadovoljan.

– Druga utakmica, s Osijekom, bez obzira što nismo postigli gol, možda je najbolja otkako sam u Slobodi. Dobili smo dosta komplimenata za igru. To me ohrabruje i nadam se da ćemo i protiv Čelika biti na visini zadatka i da ćemo osvojiti tri boda – kazao je trener tuzlanske ekipe, Zlatan Nalić.

Dodao je da još ne može ocijeniti kakva je stvarna vrijednost Zeničana, jer igraju različito na svakoj utakmici, ali da je skautiranjem došao do potrebnih informacija. Rekao je i to da je termin sutrašnje utakmice čudan i da ne zna zbog čega se ne igra u noćnom terminu. Što se igračkog kadra tiče, Sloboda zbog žutih kakrtona ne može da računa na Čivića i Hadžanovića, te na Edisa Smajića koji je povrijeđen još od utakmice s Radnikom.

– Nadam se da će biti spremni za igru Pršeš i Husejinović, ali to ću znati poslije današnjeg treninga, poslije kojeg idemo u karantin – rekao je Nalić, te je pozvao navijače da podrže njegovim tim u veoma bitnoj utakmici.

U ekipu se vratio i Mehmed Alispahić koji je već igrao u Osijeku, a za duel s Čelikom kaže da njega i suigrače zanimaju samo tri boda.

– Atmosfera u ekipi je jako dobra, što se vidjelo na mini pripremama gdje smo sve odradili kako treba. Učinit ćemo sve da pobijedimo ekipu Čelika.

Amar Beganović je mladi igrač Tuzlaka kome je trener Nalić puno povjerenje i nije se pokajao: “Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Ako budemo pravi, tri boda ne bi trebala doći u pitanje. Bitna nam je podrška navijača te ih pozivam da nas u što većem broju podrže”.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se u petak od 16.30 sati na Tušnju.