19.1.2020

Željo minimalno slavio eurogolom Alispahića!

Objavljeno : 21-09-2019 21:21h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 1:0.

Željo prvi put prijeti u osmoj minuti. Bojo je ubacio iz kornera, Osmanković najbolje skočio i šutirao, ali Bilobrk brani. Veselinović u 16. minuti sjajno prolazi po desnoj strani, ubacuje, E. Zec ostavlja za Boju čiji udarac sa 16 metara blokira Šubert. Minutu poslije Alispahić šutira sa distance lijevom nogom, Bilobrk hvata. U 21. minuti Veselinović je povukao loptu, a potom i šutirao lijevom nogom sa 22 metra, loptu ponovo hvata Bilobrk.

Pavić u 41. minuti natrčava na odbijenu loptu nakon kornera, ali njegov pokušao iz poluvoleja ide pokraj gola. U posljednjoj minuti prvog dijela najbolja prilika za naš tim. Stevanović je podvalio za Boju koji je izašao pred gol Radnika, prizemno šutirao, ali Bilobrk sjajno odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je u zasluženo vodstvo stigao u 64. minuti. Lopta je došla do Mehmeda Alispahića koji se namjestio na 25 metara, snažno i precizno šutirao i pogodio rašlje gostujućeg gola.

U 70. minuti Ramović probija po desnoj strani, ubacuje, a Bojo šutira u dobro postavljenog Bilobrka. Karić je u 73. minuti u padu šutirao iz kaznenog prostora, a lopta otišla na gornji dio mreže.

U 89. minuti Alispahić dodaje do Štilića koji se petom oslobađa čuvara, gura kroz noge za Zajmovića čiji udarac iz odlične prilike ide direktno u ruke Bilobrka. Do kraja se rezultat nije mijenjao.