23.9.2019

ZAŠTO LAŽEŠ MILJENKO? Lažni novinarski izvještaj!

Objavljeno : 16-04-2019 19:08h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Derbi 26. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Iako to rezultat ne pokazuje meč je bio izuzetno zanimljiv i napet. Mogli smo vidjeti crveni karton, mnoštvo prilika i promašeni penal.

Čitajući razne izvještaje koševskog dvoboja nismo mogli preskočiti i napisati nekoliko redaka o subjektivnosti i lažima novinara Miljenka Karačića koji redovno iznosi naručene tekstove u novinama čije ime nećemo iznositi zbog ostalih naših kolega koji ne trebaju snositi nikakvu krivicu i ljagu.

Naime, pomenuti je u svom izvještaju sa Koševa napisao gomilu laži.

Naveo je da je sudac Dragan Petrović oštetio Širokobriježane za nedosuđeni penal pri startu jednog igrača Sarajeva kada je uzeo čistu loptu napadaču Bagariću. Uvjerite se i sami na video prilogu 0:43.

Također, naveo je i da je Bagariću krivo dodijeljen žuti karton kada je hitao sam prema golmanu Sarajeva. Zaustavio je stoper Lazić ali napadač gostiju želio je iznuditi crveni karton. Njegove namjere prepoznao je Petrović i sasvim opravdano mu pokazao žuti. (video prilog – 1:15)

Do sutra bi mogli pisati o neistinima koje je naveo dotični ali ne želimo dalje trošiti riječi na novinare koji su spremni za jedan ručak ili nekoliko stotina maraka stavljati glavu u pijesak i pored svojih očiju pisati laži i fuškati atmosferu između dva kluba koja je ‘nabrijana’ još od ubistva navijača Vedrana Puljića. Poručujemo mu da se vodi putem istine makar bio i sam.