20.4.2018

Vlado Jagodić: Zrinjski je najbolja ekipa u državi!

Objavljeno : 21-04-2017 14:03h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prošlosedmični poraz od Krupe rezultatom 3:0 na svu sreću nije unazadio fudbalere tuzlanske Slobode kada je u pitanju tabela Premijer lige BiH, ali je svakako zabrinuo trenera Crveno-crnih Vladu Jagodića.

Strateg Slobode podvukao je da njegova ekipa radi mnogo individualnih grešaka u posljednje vrijeme, te da se takve stvari moraju popraviti već u narednom susretu protiv Zrinjskog, koji je na rasporedu u subotu.

“Zrinjski je izuzetno kvalitetna ekipa, jaki su u svim segmentima igre, a zadnje četiri utakmice nisu primili gol. Međutim, na Tušnju niko nije favorit i mi se tako postavljamo. Ovom utakmicom ništa se ne završava, jer nakon nje imamo još pet mečeva do kraja. Međutim, mi možemo mnogo dobiti. Potajno želimo plasman u Evropu, a ova utakmica zato nam pruža lagodnost u borbi za ostvarenje tog cilja”, rekao je Jagodić na pressu.

Lijevi bočni igrač tuzlanske Slobode, Aleksandar Subić smatra kako je pred ekipom veoma bitna utakmica po veoma teškom i zahtjevnom terenu.

“Zrinjski je kvalitetna ekipa, po meni možda i najbolja u državi. Ipak mislim da uz maksimalnu motivaciju i pomoć naših navijača možemo ostvariti po nas povoljan rezultat”, kazao je igrač Tuzlaka Aleksandar Subić.

Sloboda je pred derbi u kadrovskim problemima. Zbog suspenzije neće igrati Samir Efendić, Asim Zec je povrijeđen i trenutno je pod upitnikom, a Adnan Jahić i Samir Merzić izvan pogona su već duže vrijeme. Za Miloša Kalezića i Ismara Tandira trener Jagodić kaže da su roviti.

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu, 22. aprila sa početkom u 17 sati. Susret će voditi arbitar iz Bihaća, Edin Jakupović.