24.2.2018

Vlado Jagodić o Bobiću: Neće Sloboda ni za kim žaliti!

Objavljeno : 27-12-2016 19:11h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Bivši golman Slobode Adnan Bobić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Željezničarom i prešao u redove Plavih s Grbavice. Ništa tu ne bi bilo čudno da se Bobić nije nekorektno ponio prema svom bivšem klubu.

Naime, uz izgovor da ima porodičnih problema u Mostaru Uprava Slobode izašla mu je u susret i prekinula važeći ugovor bez pravljenja ikakvih problema. Kada su svi očekivali da će Bobić potpisati za Velež kako bi bio bliže porodici uslijedio je preokret koji je neugodno iznenadio Tuzlake.

Za komentar na ovu situaciju kontaktirali smo šefa stručnog štaba Slobode Vladu Jagodića koji nam je najbolje objasnio Bobićev potez.

“Baš sam iznenađen i iskreno sada vidim da ga nisam dobro poznavao.”

“Imao je priliku odlaskom Pirića ali je bio isključiv da se mora vratiti u Mostar radi bolesne majke. Kakav bih ja to čovjek bio kada mu ne bih izašao u susret, te sam dao saglasnost da prekine važeći ugovor.”

“Pa čak sam i odobravao razmišljanje da brani za Velež, što mi je nekako logično. Ali, pokazalo se da je to sve bila laž i dobro smišljen scenario i njega i ljudi koji vode Železničar (polako se potvrđuje sve ono o čemu se pričalo prije našeg međusobnog susreta). Ali svako vuče poteze onako kako misli da treba, te su potezi Bobića krajnje nekorektni kojem ja ipak želim sve najbolje i pogotovo ozdravljenje njegove majke.”

“Ovo je samo još jedan potez koji pokazuje na kom nivou su u bh. fudbalu karakterne osobine mnogih fudbalera. Zato ću se uvijek zalagati, a tako se i ponašam u selektiranju igrača, da karakter bude na vodećem mjestu.”

“Možda je i bolje da je odmah sada ovako otišao nego da kasnije uđemo u probleme, jer sam ipak u njega vjerovao,a li bih ga i brzo prepoznao. Neće Sloboda ni za kim žaliti, a pogotovo za onima kojima je klub bio “krava muzara” bez obzira na učinak na terenu. Toliko o Bobiću ali i signal drugima”, kazao nam je trener Slobode Vlado Jagodić.