19.1.2020

Veliki trijumf bordo ekipe kao uvertira za Atalantu!

Objavljeno : 29-07-2018 20:22h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 2. kola nove sezone BHT Premijer lige BiH, igrači FK Sarajevo dočekali su na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase ekipu Mladosti a utakmica je na kraju završena rezultatom 4:0 za Sarajevo.

Dvostruki strijelac za ekipu FK Sarajevio bio je Tatar koji je postizao golove u 22. i 38. minuti utakmice, na 3:0 povisio je Ševkija Resić u 77. minuti utakmice da bi konačnih 4:0 postavio Haris Handžić u posljednjoj minuti.

Musemić je napravio nekolio izmjena u odnosu na utakmicu protiv Atalante pa su priliku za igru od prve minute dobili: Pavlović, Hodžić, Šofranac, Adukor, Šabanović, Stanojević, Mustafić, Resić, Rahmanović , Tatar i Handžić.

U nastavku utakmice priliku za igru dobili su Bekić koji je upisao prve minute u ovoj sezoni nakon što se oporavio od povrede, Numan Kurdić kome je ovo bio debitantski nastup u seniorima FK Sarajevo, i Ahmetović.

Fudbalere FK Sarajevo u četvrtak na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase očekuje revanš utakmica 2. pretkola Evropa lige protiv Atalante.