23.10.2019

VELEŽ BEZ TRENERA: Ibro Rahimić podnio ostavku!

Objavljeno : 05-08-2019 09:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

FK Velež jutro je ostao bez šefa stručnog štaba. Trener Ibro Rahimić podnio je neopozivu ostavku nakon tri vezana poraza u Premijer ligi BiH.

Saopštenje kluba iz Mstara prenosimo u cijelosti:

‘FK Velež sa žaljenjem obavještava javnost da je trener prvog tima Ibro Rahimić podnio neopozivu ostavku. U iskrenom razgovoru on je izrazio žaljenje zbog loših rezultata na početku ove sezone te je kao moralan čin odlučio odstupiti sa mjesta šefa stručnog štaba.

“Zahvaljujem se upravi, administraciji, igrčima te našim vjernim navijačima na trogodišnjoj saradnji koja je krunisana ovosezonskim povratkom u PLBIH. Na moju veliku žalost, loš start te loši rezultati na početku nove sezone su uticali na moju odluku da podnesem ostavku i pružim priliku klubu da pronađe najbolje rješenje za izlazak iz rezultatske krize” rekao je Ibro Rahimić.

FK Velež se zahvaljuje našem Ibri Rahimiću koji je dao nemjerljiv doprinos u povratku našeg kluba u bh elitu, te mu ovom prilikom želimo mnogo sreće i zdravlja u nastavku karijere, u uvjerenju da će ostati predani dio Veležove porodice.’