26.1.2020

VAŽNA POBJEDA: Sloboda slavila protiv Borca!

Objavljeno : 14-09-2019 22:05h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon reprezentative pauze, utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nogometaši Slobode na Tušnju ugostili su ekipu Borca iz Banja Luke i uspjeli uprkos brojnim problemima i financijskoj krizi da smognu snage i obraduju svoje navijače pobjedom protv Borca od 3:1. Crveno-crni su od prve minute agresivno su ušli u ovaj meč sa željom da što prije pokušaju doći do pogotka. To im je uspjelo u 9 minuti nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Omar Pršeš. Golman Borca Lučić loše je intervenisao i lopta odlazi u mrežu za prednost domaćih od 1:0.

Desetak minuta nakon gola Pršeša navijači na Tušnju su ponovo imali razloga za slavlje jer je glavni sudija na utakmici nakon igranja rukom od strane fudalera Borca Denisa Čomora dosudio penal za Slobodu. Siguran realizator najstrožije kazne sa bijele tačke bio je Samir Bekrić. Međutim, već u narednoj akciji igrači Borca uspijevaju da se rezultatski vrate u utakmicu koji izvode odličnu akciju iz koje Vujaklija pogađa za smanjenje rezultata na 2:1.

Bila je Slobodi ovo treća pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva. Crveno-crni nakon 8. kola zauzimaju sredinu tabele uz 12 osvojenih bodova.