23.7.2019

VAŽAN IGRAČ: Rahmanović produžio vjernost FK Sarajevo

Objavljeno : 20-12-2018 14:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon Benjamina Tatara, svoj ugovor sa FK Sarajevo produžio je i Amar Rahmanović. Na press konferenciji za medije održanoj u Svečanom salonu Svetozar Vujović u prostorijama kluba, potpisom novog ugovora ozvaničen je nastavak saradnje. Novi ugovor je važeći do juna 2021.

EMIR HADŽIĆ: „Danas smo na istom mjestu i naš cilj je da zadržimo ekipu na okupu i da budemo svi zajedno, ekipa koja je igrala prvi dio sezone. Danas smo potpisali ugovor sa Amarom Rahmanovićem. Pregovori su bili korektni, na kraju smo se uspjeli dogovoriti sve. Prvi dio je odigrao odlično i pokazao je da je bitna karika naše ekipe. Nadamo se da će nas voditi i u drugom dijelu sezone i da će nas voditi do cilja. Zaista smo sretni što smo produžili ugovor”, kazao je sportski direktor Bordo kluba.

AMAR RAHMANOVIĆ: „Sretan sam što sam potpisao novi ugovor. U klubu vlada zaista zdrava atmosfera, što me posebno raduje. U klubu, oko kluba, igrača, sve je na pozitivnom nivou. Nikad nije bila sporna moja želja za potpisom, ali smo čekali da se završi polusezona jer sam želio biti koncentrisan na utakmice”, izjavio je igrač kluba sa Koševa.

Amar je u Bordo dresu debitovao na evropskoj utakmici protiv ekipe Zaria Balti, a od tada je upisao 50 nastupa sa 11 postignutih pogodaka.