10.12.2019

UVIJEK ISKRENI OSIM: GOŠK iz Gabele je čudo!

Objavljeno : 29-03-2019 12:48h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željo će u okviru 24. kola gostovati kod GOŠK-a, a tim povodom održana je konferencija na kojoj se obratio trener Osim i igrač Antonio Pavić.

– Neke smo igrače planirali podići na fizičkoj spremi tokom reprezentativne pauze, sa nekim smo uspjeli. Idemo danas na put, pa ćemo se probati pripremiti za ovu utakmicu. Sadiković se povrijedio i neće biti u kombinaciji za utakmicu. Zec nije još sto posto spreman, ali je tu, zadovoljan sam njegovim stanjem, rekao je Osim, a potom prokomentarisao ekipu GOŠK-a.

– GOŠK je čudo iskreno, sa takvim sredstvima kako opstaju, ako pogledate koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva sve će vam biti jasno. Ne možemo otići tamo i reći mi ćemo lagano i to je to. Po imenu kluba, po rezultatima bi trebali biti favoriti, ali ne može se iz jednačine izbaciti teren koji je takav kakav je i činjenica da su oni kako kažete “davljenici”. Nije bilo nekih laganih pobjeda, to sve znamo, ne očekujemo laganu utakmicu, igraćemo maksimalno angažovano, tako smo se i spremali za ovu utakmicu.

– Utakmica kao utakmica, o svakoj sljedećoj moramo razmišljati, ne razmišljamo o susretima unaprijed. Svaka utakmica nam je bitna u borbi za Evropu. Bodovi su nam prijeko potrebni, a tek poslije GOŠK-a ćemo razmišljati o Sarajevu, istakao je prvotimac Antonio Pavić.

Ekipa Plavih je nakon konferencije za medije otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do susreta sa Gabeljanima.

Utakmica se igra u nedjelju u 16:30 sati uz prenos na Moja TV.