24.6.2019

TUZLACI U POGONU: Sloboda počela pripreme!

Objavljeno : 10-01-2019 13:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nogometašima Slobode na današnjoj „prozivci“ trenera Zlatana Nalića manja skupina navijača Fukara priredila je dobrodošlicu bakljadom, što je “omekšalo” atmosferu pomalo maglovitog i vrlo hladnog dana.

Skoro svi igrači tuzlanskog tima s trenutnog spiska prisustvovali su dogovoru i prvom treningu, osim bolesnih igrača Perice Ivetića, Aleksandra Ignjatovića i Tonija Livančića. Nalić je objasnio da će nogometaši u prvoj fazi priprema raditi u Tuzli, dok bi krajem januara trebali otputovati na „brušenje“ forme u Antaliju, ali o tome još nema potvrde iz klupske uprave.

– Vjerujem da su svi igrači došli barem 70 posto spremni, jer su imali obavezu da individualno rade tokom pauze. Radit ćemo u kolektivnom duhu kao i do sada, uz dosta kontrolnih utakmica, među kojima i između dva naša tima, a raspored će biti poznat u toku dana – kazao je Nalić.

Napomenuo je da je nekoliko igrača izrazilo želju da karijeru nastave tamo gdje će više igrati. Kurtalić je već u Zvijezdi iz Gradačca, a na izlaznim vratima su još Vasiljević, Čizmić, Mujkić, Hodžić i Todorović.

Ćivić je na probi u Slovačkoj i još se ne zna da li će se vratiti na Tušanj.

Što se novih igrača tiče, šef Slobodine struke smatra da je u januaru teško pronaći slobodne kvalitetne igrače, ali da će pokušati popuniti mjesta na deficitarnim pozicijama. Za sada se jedino iz Bratstva vratio Salkić.

– Neki naši igrači su svojim igrama skrenuli pažnju drugih klubova, a na meti su Beganović, Muminović, Smajić. Sve su to igrači ponikli u Slobodi i ne bi me začudilo da se za njih pojavi kupac – zaključio je Nalić.

Danas se na stadionu pojavio Anel Topuzović, nogometaš koji je nastupao za Sesvete, u Slobodu je došao na probu. Prvi trening obavljen je po hladnom vremenu na pomoćnom stadionu Tušnja, uz asistenciju Nalićevih pomoćnika Crnogorca, Ribića i Osmanhodžića.

Tagovi: FK Sloboda