25.1.2020

Trener omladinskih kategorija Veleža preuzeo Neretvu!

Objavljeno : 23-10-2019 10:23h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je trener kadetske selekcije FK Velež, Igor Remetić, u toku jučerašnjeg dana prihvatio ponudu da preuzme seniorsku ekipu NK Neretva iz Metkovića, stoji u saopštenju FK Velež.

Igor Remetić, rođen 14.09.1976. godine, početkom aprila 2018. godine vratio se u Velež, prvo kao šef Omladinske škole, da bi nakon toga preuzeo kadetsku selekciju. U međuvremenu je jedan kraći period bio priključen stručnom štabu seniorske ekipe, sa kojom je izborio plasman u Premijer ligu BiH.

„ U odluci o napuštanju kluba i odlasku u Neretvu iz Metkovića presudili su čisto sportski motivi, trenerski izazov i želja za rad sa seniorima. Hvala predsjedniku i direktoru na razumjevanju moje odluke. Ovaj period u Veležu ću pamtiti po osvajanju titule sa kadetima i seniorima, na koje sam ponosan“, rekao je Igor Remetić, te na kraju dodao:

„Velež će uvijek biti moj klub i dio mene, a od sada sam njegov veliki navijač“

Igoru se zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i zalaganju, te želimo puno zdravlja i sreće u budućem radu, piše u saopštenju kluba iz Mostara.