20.2.2020

SLUŽBENO: Predstavljen novi trener zeničkog Čelika

Objavljeno : 18-06-2019 13:58h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Veliko ime turskog fudbala Hasan Özer danas je u prostorijama NK Čelik predstavljen kao novi trener ovog kluba. Novi trener je kazao da je ovo za njega novo iskustvo i novi klub u kojem će uraditi dosta dobroga.

“Nekada se moramo naviknuti na nova područja, ali sve ću dati od sebe da se naviknem što prije. Kao što znate sistem je u Turskoj drugačiji nego ovdje, pa će mi trebati vremena da se naviknem na to. Prošle sezone ovaj klub je završio na 7. mjestu, tako da ovaj klub ide na bolje. Naravno, ove godine očekivanja su i od mene i od tima da budemo na što boljoj poziciji i vjerujem da imamo snagu da to postignemo”, kazao je Özer.

Özer je istakao kako je sa novim igračima napravljen dosta dobar tim.

“Protekla tri dana smo radili zajedno na treninzima i mogu reći da nam treba dosta još priprema. Danas bi trebali svi igrači da se okupe na treningu. U Turskoj ćemo nastaviti sa pripremama. Želimo da se spremimo dobro za novu sezonu”, naglasio je Özer.

Ugovor sa novim trenerom je potpisan na period od dvije godine.

Inače, Hasan je kao fudbaler nastupao za mnoge turske klubove, igrao je za tursku U-21 reprezentaciju i upisao je nastup 4 utakmice za A reprezentaciju Turske.

Kao trener je vodio Elazigspor, Manisaspor, Gaziantepspor, Buraspor, Rizespor i Kayserispor.

Tagovi: Hasan Özer  NK Čelik