26.6.2019

Slobodan Starčević: U srijedu i subotu moramo biti odlični!

Objavljeno : 25-09-2018 14:12h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prvi put od odlaska iz Krupe, trener Slobodan Starčević vodit će jedan tim protiv svog nekadašnjeg kluba. Kao strateg Tuzla Cityja, sutra će pokušati Krupljane „oboriti na pleća“ i nanijeti im treći poraz.

Starčevićeva ekipa vrlo dobro je odigrala protiv Čelika i osvojila važan bod.

– Raduje da smo odigrali ovako kvalitetnu utakmicu. Do našeg gola ocjena je vrlo dobar, od gola je bilo zadovoljavajuće, tako da je ukupan dojam dobar, a jasam, inače, bio odlikaš. Znači, dobro je kao polazna tačka, a u srijedu i subotu moramo biti odlični – slikovito je objasnik Starčević šta očekuje u dva teška susreta koji predstoje s Krupom i Širokim.

Za svoj bivši klub Slobodan Starčević kaže da je veoma neugodan. Gusti raspored srijeda – subota iziskuje dosta napora i svježe igrače.

Raduje činjenica, kaže, da su, osim Vukmirovića, koji izostaje zbog tri žuta kartona, ostali igrači zdravi i spremni za utakmicu.

– Imat ćemo slatke muke oko pravljenja ekipe. Krupa je ekipa koja zna igrati na rezultat. Međutim, smatram da smo u usponu forme i puni motiva da kao domaćini pobijedimo. Očekujemo da s tri boda počnemo hvatati priključak za sredinu tabele – zaključio je Starčević.

Utakmica Tuzla City – Krupa igra se sutra na Tušnju od 16 sati.