22.2.2018

Slavko Petrović: Nikada nismo išli na bod, nikada!

Objavljeno : 19-05-2017 12:12h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Uoči 111. sarajevskog vječitog derbija na konferenciji za štampu u ime ekipe Željezničara javnosti se obratio šef trener Slavko Petrović.

Trener Plavih prvo se osvrnuo na protekli meč s Krupom.

“Krupa nas više ne interesuje, arhivirali smo utakmicu i imali smo analizu. Znamo gdje smo manjkali u igri i ne želimo pričati o njoj. Imamo svoj plan za narednu utakmicu, ali ne bih o tome u javnosti. Na terenu se treba vidjeti koliko smo toga ispoštovali”, kazao je Petrović.

Nakon toga Petrović se okrenupo vječitom sarajevskom derbiju.

“Mislim da smo mi u prednosti. Naš motiv mora biti veći, igrači moraju dati sve za titulu. Trebamo gledati sebe, dati sve da izvučemo dobar rezultat. Sve te špekulacije da je Sarajevo umorno i psihički palo ne važe, jer ovo je derbi. Sarajevo je odigralo kvalitetno protiv Širokog i sigurno će pokušati sve da nas saplete”, poručio je trener ekipe S Grbavice.

Petrović je poručio da nikada ne idu na samo jedan bod.

“Nikada nismo išli na bod, nikada. Ne može se igrati na bod. Uvijek idemo na pobjedu, a ako ispadne bod ispao je. Naš prioritet je da pružimo na terenu ono što možemo, a rezultat će nagraditi trud. Ne možemo još ništa reći o postavi jer danas imamo završni trening. Imamo plan A, B i C.”