24.2.2018

Slavko Petrović: Nemamo puno vremena za gubljenje!

Objavljeno : 12-09-2017 13:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

FK Sloboda danas je predstavila Slavku Petrovića kao novog šefa stručnog štaba, koji je na klupi zamijenio bivšeg trenera Vladu Jagodića.

Petrović je na današnjem predstavljanju kazao kako nema puno vremena za gubljenje, te da zna gdje je došao. Dodao je kako je Sloboda veliki klub.

“Poželio bih i vama i nama uspješnu saradnju. Znam gdje sam došao. Na prostorima bivše države Sloboda je bila veliki klub. Znam u šta sam došao! Nemamo puno vremena za gubljenje i traženje alibija. Moramo brzo doći do bodova koji nas izvlače iz ovog pakla u kome je klub”, poručio je Petrović.

“Svi igrači ko mene počinju od imaginarne nule. Možda će biti igrača koji će isplivati, a na njima je da pokažu koliko mogu i znaju. Svaki igrač kod mene ima realne šanse, a sada sve zavisi od njih. Dobro znam raspored u narednih šest mečeva iz kojih moramo izvući maksimum”, istakao je Slavko.

“U BiH radim tri godine, znam sve ekipe i naravno tim Slobode.”

“Ima tu dosta kvalitetnih igrača, trojicu od njih sam ljetos htio dovesti u Želju. Ima tu jedan Ordagić čije kvalitete svi znamo ili jedan Krpić koji je među najboljim napadačima lige”, kazao je Slavko Petrović.

Iskusni stručnjak je sa Tuzlacima potpisao ugovor do kraja ove sezone, uz mogućnost produžetka ugovora na još jednu godinu.