19.2.2020

ŠIROKI SRUŠIO ‘PLEMIĆE’: Zrinjski ostao na -4!

Objavljeno : 20-04-2019 18:50h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Široki Brijeg je slavio minimalan trijumf u hercegovačkom derbiju sa 1:0.

Široki je od početka utakmice kontrolirao igru i preko nametnuo se na terenu preko posjeda lopte, dok je Zrinjski vrebao priliku iz kontri.

Prvu dobru akciju domaći su imali u 8. minuti, ali izostao je završni šut. Četiri minute kasnije Ćorluka je dobro šutirao, ali Brkić sigurno hvata loptu.

Zrinjski je imao prvu priliku preko Filipovića u 16. minuti, ali njegov loš udarac s lakoćom hvata Bilobrk. Sve u svemu prvo poluvrijeme nije pružilo puno većih uzbuđenja.

Drugo poluvrijeme na terenu je bilo vrlo mirno u prvih 15ak minuta.

Široki je kontrolirao igru, ali bez pravih prilika sve do 62. minute. Povukli su domaći dobru kontru, ali nedostajala je prava završnica.

U 71. minuti Petrović, koji je zamijenio Franjića, je imao priliku utakmice. Sjajno ga je proigrao Marić, on je izašao sam pred Brkića, ali je loše šutirao i Brkić je to odbio u korner. I onda kad je sve izgledalo da će biti podjela bodova u hercegovačkom derbiju, nakon velike gužve u šesnestercu Zrinjskog najbolje se snašao Bernardo Matić i donio Širokom veliku pobjedu. Široki je tako napravio veliki korak ka plasmanu u Europu, dok je Zrinjski ostao na 4 boda zaostatka za Sarajevom.