22.5.2019

SARAJEVO GAZI KA TITULI: Veliki trijumf na Pecari!

Objavljeno : 10-03-2019 19:52h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sarajevo je večeras na Pecari razbilo Široki Brijeg rezultatom 0:3 i tako nastavilo da gazi da tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu susreta nije zabilježeno izglednijih prilika na obje strane, a najbliži golu bili su domaći, no svoje prilike nisu iskoristili Eliomar i Jurić.

‘Škripari’ odali počast Bandiću Domaći navijači Škripari nisu navijali do 24. minute kada su skandirali ime preminulog golmana u čemu su im se pridružili i preostali navijači. Uz transparent Škripara istaknuta je slika pokojnog Krešimira, a transparent s njegovim likom postavio je klub na sjevernoj tribini koja je suspendirana zbog nereda navijača.

U nastavku susreta igralo se otvoreno na obje strane, no onda se Široki odjednom raspao te je ”Bordo” momčad u 11 minuta postigla 3 gola.

Mrežu domaćih načeo je u 59. minuti Benjamin Tatar koji je pospremio odbijanac. U 66. minuti, nakon greške domaćih na sredini terena, Mersudin Ahmetović je povukao brzu kontru i na drugoj strani uposlio Anela Hebibovića koji neometano pogađa za 0:2.

Totalni raspad Širokog dogodio se u 70. minuti kada je Mersudin Ahmetović pogodio za 0:3 što je bordo klub odvelo na +11 u odnosu na Zrinjski.