17.1.2020

‘ROĐENI’ U POGONU: Bit će još novih pojačanja!

Objavljeno : 10-01-2020 16:12h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Vrijeme odmora je prošlo, nogometaši Veleža ponovo su u pogonu. Feđa Dudić obavit će u 14 sati prozivku, na kojoj bi se prema najavama trebala pojaviti 23-24 igrača, među njima samo jedno novo lice, prenosi DL.

Na današnjoj prozivci Veleža neće biti previše novih lica.

Kako sada stvari stoje, jedino novo ime bit će Samir Radovac, još uvijek traju pregovori oko eventualnih dodatnih pojačanja, a prvo sljedeće koje bi moglo završiti u Mostaru, bivši je Slobodin veznjak Omar Pršeš. Njegov angažman još je u domeni spekulacija, a ono što se zna je da će ekipa nakon današnje prozivke do kraja mjeseca raditi u Mostaru, nakon čega putuje u Antaliju, gdje će raditi trinaest dana.

Kako kaže trener Feđa Dudić, oni igrači koji se nađu na popisu za Antaliju, bit će i u kadru za proljetni dio sezone.

– Za sada smo doveli jednog igrača, pregovaramo još s nekima, najbliži u ovom trenutku nam je Pršeš, veznjak koji je polusezonu odradio u dresu Slobode. Nakon toga nastavljamo potragu za još jednim stoperom i klasičnim napadačem, rekao nam je Dudić.

– Igrački kadar ćemo definirati prije polaska u Tursku i to će biti to. Nakon Turske nećemo dovoditi igrače. Planirali smo šest kontrolnih utakmica, dvije prije Turske, tri u Turskoj te još jednu sedam dana prije početka prvenstva, dodao je strateg Mostaraca pa iznio detaljniji plan priprema.

– Sa Željezničarom igramo 21. ovog mjeseca, šest dana poslije protivnik će biti Metalleghe, dok bi u Turskoj trebali igrati u razmaku od svaka četiri dana. Prva dva protivnika bit će klubovi iz Bjelorusije četvrtog, odnosno osmi drugog, a onda ćemo, najvjerojatnije dvanaestog, snage odmjeriti s nekom od ekipa iz Srbije… s obzirom da se veliki broj njihovih klubova tamo priprema. I onda ostaje generalka protiv Mladosti sedam dana prije početka prvenstva, zaključio je Dudić.