23.9.2019

Rifet Kapić se oprostio od Sarajeva: Hvala svima!

Objavljeno : 26-05-2019 19:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Rifet Kapić više neće nositi dres FK Sarajeva. Ptvrdio je to na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. Saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

“Dragi moj klube,

Nikada nisam bio od nekih velikih riječi, pošto riječi često nisu uopće potrebne da bi se iskazala ljubav ili poštovanje prema nečemu ili nekome. Bitnija su djela. Sve što mogu reći je da osjećam ponos i čast. Ponos što sam nosio tvoj dres i čast što sam tvoj grb predstavljao.

Nažalost zbog poslovnih obaveza nam se putevi razilaze, ali imaš svoje mjesto u mom srcu, i nadam se da ću se jednog dana opet vratiti. Klub uvijek mora bit iznad svakog pojedinca bez obzira na ime i prezime.
Nikada nismo gubili vjeru u sebe, znali smo da smo bolji od njih, to pokazali i osvojili duplu krunu. Za mene je ovo najljepši mogući oproštaj od svog kluba koji sam mogao imati. Bila mi je želja igrati zadnju utakmicu na Koševu, pomoći saigračima da osvojimo titulu, a tek kada spakujem kofere mislim da ću biti svjestan svega što smo postigli.

Ja ću navijati za Sarajevo, pratiti utakmice i od srca im želim da dođu u Evropi što dalje. Hvala svim trenerima, saigračima, najboljim navijačima, simpatizerima, svim klupskim radnicima!”