7.4.2020

Prvi čovjek Borca najavio daljnju odgodu Premijer lige?!

Objavljeno : 14-03-2020 11:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Koronavirus je zaustavio fudbal i u BiH. NFSBiH je u četvrtak naložio prekid svih fudbalskih takmičenja na period od dvije sedmice.

Prvi čovjek Borca i FSRS Vico Zeljković u razgovoru za ‘SportSport.ba‘ najvio moguću daljnju odgodu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Koliko će trajati pauza ne znam vam reći, ali imam neke svoje informacije da bi se trebalo još odgađati poslije ove dvije sedmice. To nije dobro za ekipe i klubove jer troškovi idu, a mi nemamo mogućnost raditi, boriti se za bodove, fudbaleri ne mogu raditi ono za šta su plaćeni. Ipak, zdravlje je, ponavljam, najbitnije… Mislim da u ovakvim situacijama ne trebamo mi da nešto izmišljamo, da mudrujemo… Trebamo pratiti odluke većih saveza, poteze na globalnom nivou, pa onda vidjeti šta i kako dalje”, istakao je Zeljković.

Zeljković smatra da su još uvijek sve opcije u igri.

“Moje lično mišljenje, koje je naravno promjenjivo, jeste da je i dalje sve otvoreno, da je moguć i nastavak, ali i da postoji šansa da se potpuno prekine takmičenje… Poslije utorka će sve biti jasnije, UEFA se treba nači sa savezima, da se vidi šta će biti i sa baražima i sa samim Eurom… Za sada ostaje taj šesti mjesec kao opcija za utakmice, ali ne znam koliko je to realno – trebaju se klubovi spremati za Evropu, raditi transfere, prolaziti pripreme… Teška situacija, ali situacija u kojoj se nalazimo, ne samo mi nego svjetski fudbal, nema kukanja. Mora se paziti na zdravlje igrača.”