24.3.2018

Prosinečki: Može nam biti žao što Lulić neće više igrati!

Objavljeno : 13-03-2018 12:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je danas spisao fudbalera na koje će računati u predstojećim prijateljskim utakmicama koje će Zmajevi igrati protiv Bugarske i Senegala.

Na spisku neće biti standardnog golmana Asmira Begovića koji je povrijeđen. Potvrdio je to i selektor Prosinečki.

”Nadam se da neće biti promjena, ovo je spisak za te dvije utakmice. Begović se javio jučer da ima problema sa povredom, da ima problema s koljenom gdje smo izašli u susret da ne dolazi na ove dvije utakmice tako da će mu dobro doći ovih deset dana”, rekao je selektor Prosinečki.

Istakao je da je zadovoljan formom igrača.

”Prvo i prvo moramo reći da moramo biti prezadovoljni što se tiče igranja igrača. 98 posto igrača su standardni i igraju. Veliki broj igrača igra standardno i igra jako dobro. Možda u ovom spisku kad bih pogledao, možda jedan igrač ili dva su ulazili i dali neke golove. Što se tiče razgovora, znam da vas interesuje Lulić, došlo je do nekog nesporazuma u cijeloj toj našoj komunikaciji za razgovor, ali on je sam kroz medije, i opet Savez rekao da je došlo do razgovora da ne bi igrao za reprezentaciju”, dodao je on.

Žao mu je što Lulić neće igrati za reprezentaciju.

”Može nam biti žao što neće više igrati, ali moramo se fokusirati na igrače koji sada hoće i koji su tu. Razgovor nije uspio s Lulićem”, otkrio je selektor.