20.1.2018

‘Plemići’ napravili veliki preokret protiv Čelika

Objavljeno : 09-09-2017 21:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kišu golova vidjeli su gledatelji ove subote Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je ugostio Čelik, a otvoreni nogomet doveo je do ukupno sedam golova.

Završilo je 5:2 za domaćine kojima je ovo četvrta vezana pobjeda u ovosezonskom prvenstvu. Bakina ekipa ove sezone nije primila pogodak na domaćem terenu, a Zeničani su im u prve četiri minute zabili dva.

U prvoj minuti bivši Plemić Kouadio asistirao je Aldinu Mahmutoviću za vodstvo, a tri minute kasnije i sam je pogodio za 2:0.

Katanec je smanjio na 1:2, a onda su ‘Plemići’ ubacili u brzinu više.

Prvo je u 15. minuti Nemanja Bilbija izjednačio na asistenciju Miloša Filipovića, a u 19. pogađa i Toni Jović. Isti igrač asistira u 31. Filipoviću za 4:2.

Do petog pogotka domaćin je došao u 69. minuti kada je Todorović majstorski smirio loptu i jednako majstorski pogodio donji desni ugao gola.

Treba reći da je Čelik dobro i prošao, jer da na golu nije stajao odlični mladi Matej Marković Zeničani bi još koji put vadili loptu iz mreže.

“Nismo ništa pokušali u drugom poluvremenu. Kada primite tri gola i sami sebi date, tu nemate šta tražiti, možete samo očekivati deset komada da primite”, kazao je trener Čelika, Kemal Hafizović.

“Imali smo 12-13 prilika, dali smo pet golova, a moglo je biti sedam-osam. Nije nam realizacija neka i to moramo popraviti u narednim utakmicama”.