20.4.2018

‘Plavo-bijeli’ s optimizmom krenuli u proljetnu polusezonu

Objavljeno : 09-01-2018 16:22h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Na prozivci i prvom treningu u novoj godini bila su 24 nogometaša Širokog Brijega, odlično raspoloženi za rad i optimistični pred izazove koji ih čekaju u proljetnoj polusezoni, saopšteno je iz kluba s Pecare.

Osim teže povrijeđenog Čabraje te Baše i Grubišića, s kojima su sporazumno raskinuti ugovori, treneru Goranu Sabliću na raspolaganju je kompletan jesenski kadar plus prinove Perković, Bandić i Peko.

Momčad će dvadesetak dana trenirati u Širokom Brijegu.

Od 28. januara sudjelovat će na osmom izdanju Istria Winter kupa u Novigradu i Rovinju. Prije polaska u Istru „Plavo-bijeli“ će 27. januara imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci) u Kampu Musa-Karačić.

Prvenstvo se nastavlja 18. februara utakmicama 19. kola, a Široki Brijeg je na otvaranju proljetnog dijela domaćin Sarajevu.

POPIS IGRAČA: Luka Bilobrk, Martin Zlomislić, Dino Ćorić, Stipo Marković, Josip Barišić, Danijel Kožul, Wagner, Stjepan Lončar, Jure Ivanković, Josip Ćorluka, Luka Menalo, Ivan Baraban, Slavko Bralić, Ivan Miličević, Mateo Marić, Toni Nikić, Stipe Jurić, Bože Vukoja, Josip Ćorić, Luka Begonja, Bernardo Matić, Ivan Peko, Krešimir Bandić, Marko Perković.