21.2.2020

PLAVI NA VRHU: Željezničar protutnjao Tušnjem!

Objavljeno : 09-11-2019 18:18h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 16. kola Premijer lige Sloboda je poražena od Želje sa 4:0!

U desetoj minuti Hodžić šutira sa 30 metara, Erić sigurno hvata.

Željo odgovara u 13. minuti, kada je Štilić sa 20 metara šutirao preko gola. Gostujući tim u vodstvo dolazi u 15. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, defanzivac gostiju odbio, Ramović glavom vratio, a Kemal Osmanković lucidno petom zatresao mrežu Slobode. Dvije minute poslije Beganović iskosa pokušava, lopta odlazi pored gola.

Dobru priliku imala je Sloboda u 29. minuti. Erić je boksovao, a Pršeš naletio na loptu i šutirao pored gola sa nekih 20 metara. Dvije minute nakon toga dobra situacija za domaće, Pršeš je ubacio, a Am. Bekić zakasnio na drugoj stativi. Sadiković u 37. minuti šutira, Lakić brani. Plavi prijete u 41. minuti. Mujezinović je gurnuo za Štilića koji petom ostavlja za Ramovića čiji udarac blokira Jusić.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 51. minuti bilo je 0:2. Magiju je izveo Semir Štilić koji je pretrčao skoro 40 metara, prošao nekoliko fudbalera Slobode, a potom fenomenalnim lob udarcem matirao Lakića.

Stanić je u 56. minuti pokušao iskosa sa vrha kaznenog prostora, lopta odlazi preko gola. Mujagić u 63. minuti iskosa je prijetio golu, ali udarac odlazi daleko od Erićevog gola. Livančić u 69. minuti šutira pored gola. U 78. minuti sve je bilo gotovo. Štilić je uposlio Sulejmana Krpića koji je izašao pred gol Slobode i pogodio malu mrežu za veliko vodstvo našeg tima.

Subašić u 87. minuti ubacuje iz kornera, Zajmović petom šutira, Lakić brani. Konačnih 4:0 bilo je u 90. minuti. Subašić je dodao do Zajmovića koji lijevom nogom lijepo matira Lakića za sigurno pobjedu Želje na Tušnju!