20.4.2018

Pavlović: Neće nedostajati motiva za sutrašnji derbi

Objavljeno : 19-05-2017 11:45h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon trenera Mehmeda Janjoša na konferenciji za štampu novinarima se obratio pouzdani golman bordo ekipe Bojan Pavlović.

Prvo se osvrnuo na dešavanja u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

“Mi u ovaj derbi ulazimo poslije jedne jako teške nedjelje za nas u kojoj smo se iscrpili na fizičkom i emotivnom planu” te je okrenuo priču na sutrašnji derbi: “Neće nedostajati motiva za sutrašnji derbi.”

“Kao što svi znate i dalje imamo šanse za naslov prvaka i dok je tako mi ćemo se nadati, što je ljudski i sportski. To je posljednja utakmica pred našom publikom i svima nam je želja da se našim navijačima prikažemo u najboljem svjetlu i da zajedno pokažemo snagu i moć Sarajeva.”

Pavlović smatra da je ekipa Željezničara pod većim pritiskom:

“Ne mislim da su oni u prednosti. Oni su pod daleko većim pritiskom nego mi. Mislim da će tako izaći na teren. Da će igrati zatvorenije, ali nas to pretjerano i ne interesuje, gledamo sebe i želimo odraditi najbolji posao.”

“Jasno je da je Željo tvrda ekipa, koja prima malo golova. Između sebe ćemo se dogovoriti kako igrati. Derbi je utakmica koju odluči trenutno raspoloženje. Tu taktika ne igra presudnu ulogu”, kazao je Bojan Pavlović.