23.5.2019

‘Ova liga je ujednačena i svako svakoga može pobjediti’

Objavljeno : 02-11-2018 14:21h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Igrači Čelika će sutra u okviru BH Telecom Premijer lige BiH na Bilinom polju dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine. U prostorijama NK Čelik povodom ove utakmice održana je i press konferencija na kojoj su se pristunima obratili Adnan Örnek, trener NK čelik i igrač Luka Miletić.

“Zadnje mečeve koje smo igrali u gostima nismo baš najbolje odigrali i primili smo dosta golova. Neki su problemi isplivali na površinu i sada moramo biti u svojstvu da vratimo bodove. Koristeći prednost domaćeg terena igrat ćemo sa jednim dobrim protivnikom i opet želimo da idemo na tri boda. Ova liga je ujednačena i svako svakoga može pobjediti, tako da se ne zna ko bi mogao ispasti i ko bi mogao ići dalje. Moj je plan da od naredne sedmice posložim neke stvari i da ih doevedem u red”, kazao je Örnek.

Örnek je tađer istakao kako pojedini pokušavaju da lošim pričama o Čeliku naprave određenu pometnju u klubu. Na pitanje novinara koji su to ljudi koji pričaju loše o Čeliku, šef stručnog štaba nije htio odavati imena.

Miletić je poručio da je i ovo jedna tvrda ekipa, te da će biti težak meč.

“Bili smo u proteklom periodu dosta bolji kući, tako da mogu reći da očekujemo pobjedu. Jest da će biti teško, ali uz podršku naših navijača mislim da možemo doći do iste. Ukoliko budemo igrali na nivou mislim da nećemo imati većih problema”, rekao je Miletić.

Utakmica između Čelika i Radnika igra se sutra u Zenici u 13:30 sati.