22.5.2019

Osim: Trebamo da dostignemo neki normalan nivo!

Objavljeno : 15-03-2019 15:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željo će u okviru 23. kola dočekati Zvijezdu 09. Održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener Osim i igrač Mustafa Mujezinović.

– Bili smo bolji u prvom dijelu sezone, promašili nekoliko šansi, ali smo primili gol u posljednjim sekundama što ne umanjuje njihovu pobjedu. Nadam se da ćemo biti dominantniji nego tu utakmicu i da nećemo strepiti do posljednje sekunde kao što je tada bio u slučaj, rekao je trener Amar Osim na pitanje o prvom susretu sa Zvijezdom na Grbavici.

– Tri utakmice su duži period nego jedna. Ponavljam stalno isto, bez ikakvog pretjerivanja, od početka priprema se naša igra ne reflektuje na rezultatima, a minimum je ovo što smo trebali osvojiti. Možda je i bolje ovako da se jednostavno malo po malo dižemo. Imamo cilj, znamo šta je na nama i trebamo da dostignemo neki normalan nivo, te da u dodatnih par mjeseci dovedemo pojačanja i napravimo kompetitivan tim, istakao je šef struke Plavih o dosadašnjem dijelu polusezone, te dodao da u konkurenciji neće biti Siniša Stevanović zbog tri žuta kartona, zaključio je Osim.

– Dosta sam očekivao kada sam dolazio, u ovom trenutku mogu još više sigurno, pa ćemo vidjeti dalje šta će biti. Radi se dobro cijelu sedmicu, imamo par dana do meča i trebamo se dobro pripremiti. Stanje u ekipi je dobro, atmosfera je stvarno odlična, sve su to dobri momci. Čekamo utakmicu i nadam se da ćemo doći do pobjede, istakao je Mujezinović.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati uz prenos na platformi Moja TV.