19.1.2020

Osim: Od Veleža očekujem da bude neugodan!

Objavljeno : 06-12-2019 14:47h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Željezničara nakon veličanstvene pobjede nad Sarajevom polusezonu će sutra završiti na svom terenu protiv Veleža.

– Neće biti lako dići ekipu nakon derbija. Nisam siguran da smo toliko zreli da ponovimo dobru utakmicu dva puta zaredom. Pokušat ćemo iskoristiti rezerve kako bismo u tome uspjeli, bez njih će to biti teško. U odnosu na prvu utakmicu sa sutrašnjim protivnikom nije se mnogo toga promijenilo. Velež nas je u tom meču u potpunosti nadigrao. Slične su okolnosti kao i tada. Protivnik je i dalje nezgodan, protiv velikih ekipa igra jako dobro, što je za nas otežavajuća okolnosti. Imamo obavezu da se pokažemo u boljem izdanju nego u Mostaru i nadamo se da ćemo u tome uspjeti – kazao je Osim.

On će na golu ostaviti Vedrana Kjosevskog, koji se vratio zbog nekoliko nepromišljenih poteza Erića. U derbiju je bio na visini zadatka.

– Kjosevski se sjajno uklopio u sliku tima u utakmici protiv Sarajeva, što je odlično. Teško će biti nadoknaditi igrače koji nisu tu, što je s druge strane prilika za ove neke koji nisu bili standardni do sada. Od Veleža očekujem da bude neugodan kao i protiv svih velikih ekipa. Igrat će na najboljem terenu u državi, tako da je sve moguće. Potrudit ćemo se da sutra ne izgubimo prvo mjesto koristeći se svim legalnim sredstvima da dođemo do svog cilja. Bio bih zadovoljan kada bismo ponovili utakmicu kao protiv Širokog, ali ne bih volio da bude isti rezultati – kazao je Osim.