27.1.2020

Osim: Moramo biti sto posto skoncentrisani i motivisani

Objavljeno : 03-05-2019 16:55h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Srajevski Željezničar će u okviru 30. kola BHT Premijer lige BiH dočekati Mladost, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Srđan Stanić.

– Definitivno gledajući raspored možemo se nadati da ćemo nakon ovog kola biti u povoljnijoj poziciji jer naši konkurenti gostuju i imaju teže utakmice od nas. Probaćemo nešto izvući, ali taj dio posla koji će nam preostati neće biti lagan s obzirom na kvalitet protivnika. Ako se prisjetimo prošle utakmice, sve će vam biti jasno. Dva i po mjeseca smo u grču, a ukoliko nam konkurenti kiksaju u subotu, u nedjelju bi naši igrači trebali ući znatno opuštenije u utakmicu. Moramo biti sto posto skoncentrisani i motivisani kako bi ostvarili pobjedu u duelu sa Mladosti iz Doboja, kazao je Osim, a potom odgovorio na pitanje u vezi s sniženim cijenama ulaznica:

– To je bila moja inicijativa, smatramo da je malo publike na stadionu, ne samo kod nas nego kod sviju je prisutna apatija i nezainteresovanost. Smatramo da cijene karata nisu opravdane u ovom trenutku. Okej Željo, okej klub, ali dok si ti na nekom nivou kada se boriš za trofeje, ali šta sada. Mi se ne borimo ni za šta, a cijene karata osam i deset KM. Meni je bilo logično reći na taj način publici da očekuješ njihovu podršku. Ne mislim da će biti 15.000 ljudi, ali čisto ljudski je da u posljednje dvije utakmice igramo pred većim brojem navijača jer nam je njihova podrška veoma potrebna. Ne mogu ja prirediti publici neki striptiz da bi ih privukao.

– Imali smo priliku u Gabeli napraviti iskorak, nismo to ostvarili, znamo kako nam je bilo poslije toga i kakav je pritisak bio. Došli smo opet na taj neki nivo gdje sami sebi krojimo svoju sudbinu. Jedini igramo kući, posljednji igramo i ako se poklope rezultati to može biti samo motiv. Dolazak većeg broja publike također može biti veći motiv, publika je prepoznala dobre momente protiv Širokog, a ukoliko prekosutra uđemo na pravi način, publika će nam dati podršku, kazao je prvotimac, Srđan Stanić.