23.7.2019

Održana prva konstituirajuća sjednica UO FK Željezničar

Objavljeno : 28-12-2018 12:47h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U Plavom salonu Grbavice održana je prva konstituirajuća sjednica UO na kojoj su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik Skupštine, članovi Nadzornog odbora, te direktor Kluba sa administracijom.

Cijeneći vrijednosti i navijače Kluba Rukovodstvo FK Željezničar u narednom periodu se obavezalo da će transparentno javnost obavještavati o svim odlukama, aktivnostima i poslovanju kluba iz Zvorničke 27.

U uvodu sjednice pomenuti članovi UO i NO su se upoznali sa administracijom Kluba.

Na prijedlog predsjednika UO, Jasmin Badžak izabran je jednoglasno za novog potpredsjednika Kluba, nakon čega je otvorena rasprava o stanju u Klubu i koracima koje je potrebno poduzeti u narednom periodu.

Na sjednici je formirana Komisija za izbor šefa stručnog štaba, a nju čine Nihad Selimović, Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Abdurahman Drkić. Zadatak koji je UO povjerio ovoj Komisiji jeste da se obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima, a primarno sa najtrofejnijim bh. trenerom Amarom Osimom, te dostave modeli i plan saradnje u najkraćem roku svim članovima UO i NO na usaglašavanje i verifikaciju.

Po posljednjoj tačci Dnevnog reda govorilo se o dostavljanju plana rada i planiranim sredstvima u narednoj godini, dugovanjima prema dobavljačima, aktuelnim infrastrukturnim projektima i pokrenutim sudskim postupcima, te sponzorskim ugovorima, stoji u saopštenju Željezničara.

Tagovi: FK Željezničar