24.6.2019

ODRŽANA PROZIVKA: Čelik počinje s pripremama!

Objavljeno : 08-01-2019 14:28h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Bakir Šerbo, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba NK Čelik, sa saradnicima Asimom Hrnjićem, Nijazom Hrustanovićem i Mustafom Basaran, danas je na stadionu Bilino polje održao prvu prozivku nogometaša, čime je ozvaničen početak priprema za drugi sezone u BHT Premijer ligi.

Turski strateg Adnan Ornek trebao bi se vratiti u Zenicu večeras.

– Danas počinjemo s prvim dijelom priprema koji ćemo do 15. januara obavljati u Zenici. Uvjeti za rad nisu najbolji, tereni su zaleđeni i nisu očišćeni pa ćemo morati improvizirati. U Antaliji ćemo ostati od 15. januara do 2. februara, gdje ćemo imati i nekoliko kontrolnih utakmica. Potom slijedi povratak u Zenicu, ali, ako uvjeti ne budu bolji, morat ćemo ponovo otići negdje u toplije krajeve desetak dana – rekao je Šerbo i dodao da su se pozivu odazvali svi igrači koji imaju važeći ugovor sa zeničkim klubom.

Oni igrači koji su iznijeli jesenji dio prvenstva će ostati i u proljetnom dijelu.

– Oni koji nisu imali adekvatnu minutažu će, vjerovatno, ići ili na posudbu ili će se s njima raskidati ugovor – kaže Šerbo i dodaje da je planirano dovođenje do pet kvalitetnih igrača koji bi odmah igrali u prvoj ekipi Čelika.