22.2.2018

Održan sastanak NSBIH sa predstavnicima klubova

Objavljeno : 13-02-2018 09:27h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

U hotelu Park u Vogošći jučer je održan zajednički sastanak predstavnika NsBiH i predstavnika klubova BH Telecom Premijer lige.

Tokom sastanka je izvršena cjelovita analiza organizacije utakmica odigranih u jesenjem dijelu prvenstva BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je bila predstavljena iz više uglova. Težište aktivnosti u nastavku takmičenja će biti angažovano djelovanje na provođenju mjera bezbjednosti na svim stadionima premijerligaških klubova. Savez će u tom pravcu poduzeti sve relevantne, pravilnikom propisane mjere, prevencije i zaštite integriteta takmičenja.

Ovom prilikom su klubovi upoznati sa načinom praćenja i izvršavanjem obaveza iz ugovora sa generalnim sponzorom Premijer lige BiH, BH Telecomom, kao i ostalim informacija bitnim za realizaciju ugovora u narednom periodu .

Današnjem sastanku u Vogošći su ispred Nogometnog saveza BiH prisustvovali dopredsjednik Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, te izvršni direktori sektora Elmir Pilav i Adnan Džemidžić.