26.1.2020

NOVI TRENER U ZENICI: Božičić preuzeo Čelik!

Objavljeno : 04-10-2019 11:01h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U prostorijama NK Čelik danas je održana konferencija za medije povodom 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojoj Čelik na Bilinom polju dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Javnosti je danas predstavljen i novi šef stručnog štaba NK Čelika Slaviša Božičić.

“Drago mi je što sam ovdje. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju. Što se tiče Širokog Brijega imat ćemo sigurno jednu tešku utakmicu. Obzirom da sam stigao prije tri dana sigurno je da će biti malo teže da se pripremimo. Svakako ćemo se potruditi da postignemo jedan dobar rezultat. Puno će nam značiti i reprezentativna pauza. Sada moramo sanirati trenutnu situaciju u klubu i među igračima kako bi smo se izvukli iz ove pozicije u kojoj se sada nalazimo. Biće teško, ali sada o nekim ambicijama govoriti je rano. Ukoliko napravimo jedan pozitivan rezultat nakon ove utakmice onda ćemo podići jednu dobru atmosferu među igračima koja će nam značiti u ostalim utakmicama”, kazao je novi šef struke.

Inače, Božičić je do sada vodio Modriču, banjalučki Borac i kakanjski Rudar. Posljednji angažman imao je u superligašu Srbije Radniku iz Surdulice.

Susret između NK Čelik i NK Široki Brijeg igra se sutra na Bilinom polju sa početkom u 15:30 sati uz direktan prenos putem kanala Arena Sport.