20.2.2020

Novi trener tuzlanske Slobode dolazi iz Švedske!

Objavljeno : 31-07-2018 17:03h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kao “grom iz vedra neba” pojavila se vijest kako je Zlatan Nalić dogovorio sve uslove sa Slobodom koju će voditi do kraja ove sezone. Ovaj stručnjak, danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Crveno-crnih.

Zlatan Nalić sin je legendarnog Mesuda Nalića, koji je igrajući za Slobodu ostavio dubok trag. Zlatan Nalić bio je član tima U-21 reprezentacije Švedske koja je osvojila naslov prvaka Evrope za mlade selekcije.

“Ovo je moja kuća, voditi Slobodu je čast i privilegija. Moja porodica je za ovaj klub usko vezana, otac mi je tu nekada uspješno igrao, tako da za mene ova prilika koju sam dobio predstavlja ujedno i ostvarenje sna”, kazao je Nalić u uvodnom obraćanju, pa potom nastavio:

“Dolazim u trenutku kada je sezona već krenula i ne želim da pravim radikalne poteze. Ovaj kadar ću postepeno nadograđivati sa nekim svojim finesama i želim da klub dignem na jedan veći, evropski nivo. Kada su u pitanju pomoćnici, ne bih imao ništa protiv da ostanu oni koji su dosad radili u klubu. Drago mi je što klub preferira domaći kadar”, dodao je.

Zlatan Nalić je kazao kako ima vrlo dobar uvid u igrački kadar Slobode i čini se kako će se osloniti na već postojeću ekipu, a već danas u 18 sati će obaviti prvi trening sa svojim novim timom.

Prvi veći izazov Zlatan Nalić će sa Slobodom imati u nedjelju, 5. avgusta 2018. godine, kada na Tušanj stiže “zahuktalo” Sarajevo.