6.4.2020

NK Čelik poslao zahtjev za registraciju 16 novih igrača

Objavljeno : 18-02-2020 15:41h Objavio: BHFudbal.ba

Ekipa zeničkog Čelika za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine uputila je zahtjev za registraciju za 30 igrača, od koji je novajlija čak 16.

“Novost je da će golman Bojan Pavlović, koji je član našeg kluba zadnjih godinu dana, sada nastupati kao domaći igrač. Osim njega, bh. pasoš imaju i novajlije Mario Crnički, Drilon Cenaj, Mladen Zeljković i Nikola Gavrić, dok su sedmerica novajlija stranci u našem klubu”, izjavila je glasnogovornica zeničkog kluba Ajna Suljić za FENU.

Turski fudbaleri Emir Han Topcu i Egri Volkan na posudbi su do ljeta. Kao što su i Mario Crnički i Ševkija Resić koji su na posudbi iz FK Sarajevo.

Sa stranim pasošima za Čelik će nastupat Rus Dzhamalutdinov Tamirlan, Firat Gullu i Alim Aykut iz Turske, Nemanja Zlatković iz Srbije, te Elvin Yunuzade iz Azerbejdžana. Tokom zimske pauze angažirali su i fudbalere sa bh. pasošima, Sanina Klarića, Nikolu Bjeloša, Mirnesa Mešića, te dvojicu povratnika u Čelik”, Kenana Horića i Semira Bajraktarevića.

“Očekujemo da će svi oni biti registrovani i na raspolagnju treneru Umitu Ozatu već za prvu utakmicu, koju 23. februara u 14.30 sati na Bilinom polju igramo protiv mostarskog Zrinjskog. Danas smo dobili i obavijest iz Zrinjskog da će na tu utakmicu doći 170 njihovih navijača, a ne sumnjamo da će i naši navijači u velikom broju doći i podržati tim”, izjavila je Suljić.