10.12.2019

NEMA ODMORA: ‘Rođeni’ postavljaju reflektore!

Objavljeno : 13-11-2019 11:25h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Na nogometnom stadionu u Vrapčićima počeli su radovi na izgradnji temelja za reflektorsku rasvjetu.

Stadion Rođenih, kao i ostali stadoni klubova Premijer lige BiH, dobit će tako reflektore, što će od sljedeće sezone biti obaveza klubova u ovom rangu takmičenja.

”Dinamika sadašnjih aktivnosti i potpisane obaveze klubova i lokalnih zajednica jamče da ćemo u sezonu 2020/2021. godine ući sa stadionima koji će imati reflektorsku rasvjetu u skladu s UEFA standardima”, istaknuto je je ranije iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH).

Iz bh. “kuće nogometa” istaknuli su da je u kolovozu 2017. godine pokrenut Projekt unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima BH Telecom Premijer lige BiH.

”Htjeli smo da se susreti BH Telecom Premijer lige BiH mogu igrati u noćnim terminima, posebno u ljetnim mjesecima kada uvjeti za odigravanje utakmica u dnevnim terminima, na pojedinim stadionima, postaju skoro nemogući. Smatrali smo da večernji termini u ljetnim mjesecima mogu svakako povećati i posjetu stadionima i utjecati na povećanje gledanosti utakmica Premijer lige BiH”, istakuto je. Kada su u pitanju tehnički dijelovi projekta, NS BiH je uvelike pomogao klubovima.

NS BiH je osigurao nabavku i montažu reflektorskih tijela, te smo uradili i fotometrijski proračun za svaki stadion, a klubovi i lokalne zajednice su trebali pripremiti izradu i montažu trafo stanica, reflektorskih stubova sa temeljima i razvod elektroinstalacija”, navode u priopćenju za javnost iz NS BiH. Dodaje se kako je za taj projekt NS BiH dobio podršku od FIFA Forward programa u iznosu od 1.330.000 američkih dolara, prenosi Bljesak.info

Tagovi: FK Velež Mostar