16.7.2019

Musemić: U utakmicu ulazimo motivisani da pobijedimo

Objavljeno : 14-09-2018 11:40h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

FK Sarajevo će u subotu 15.9. u okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH na stadionu Koševo ugostiti ekipu Tuzla City, a tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović na kojoj su se obratili trener Bordo tima Husref Musemić i igrač Miloš Stanojević.

“Svi igrači su na raspolaganju, nema kažnjenih i povrijeđenih. Pauzu smo iskoristili da se osvježimo i kvalitetno radimo. Smatram da u utakmicu ulazimo spremni i motivisani sa željom da pobijedimo, a do nje možemo doći samo ako smo maksimalno fokusirani. Protivnik je nezgodan u tranziciji, u kontranapadu, ali se nadam da ćemo imati snage i bolju realizaciju. Ranije smo stvarali puno šansi, mislim da smo u minusu četiri boda u odnosu kako smo igrali. Realizacija u posljednjim utakmicama nam je bila oko 20 posto. Ne znamo igrati zatvoreno, želimo postizati golove”, izjavio je Musemić.

Miloš Stanojević se u posljednje vrijeme ustalio u ekipi i odigrao je nekoliko dobrih utakmica. U subotu očekuje novu pobjedu Bordo tima.

“Složio bih se sa šefom, igramo dobro, ali je realizacija izostala. Znamo koliko nam svaki bod znači, a ne tri boda. Spremali smo se dobro kao i za svaku prošlu utakmicu, analizirali smo ih i znamo odakle prijeti opasnost. Pozivam navijače da nas podrže na Koševu jer sa njima će biti lakše do pobjede.”

Utakmica između FK Sarajevo i Tuzla City igra se u subotu od 19:30h.