23.10.2019

Musemić: Poštujemo Slobodu, ali očekujemo pobjedu!

Objavljeno : 02-08-2019 16:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/20, Sarajevo dočekuje ekipu tuzlanske Slobode.

Tim povom danas 2. avgusta, održana je press konferencija u Svečanom salonu Svetozar Vujović gdje su se pristunima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Besim Šerbečić.

HUSREF MUSEMIĆ: “Utakmica koja je bitna i u koju ulazimo kao favoriti. Želimo da pobijedimo i da u takvoj atnosferi dočekamo BATE Borisov. U Slobodi je dosta novih igrača, nisu se vjerovatno ni uigrali. Poštujemo ih, ali očekujemo pobjedu. Handžić se vraća u kadar. Ahmetović je povrijeđen i to je to u odnosu na prethodni sastav. Sigurno da bi nama lakše bilo da su svi zdravi. Ne mislim da imamo problem fizičke pripreme, to su stvari koje se dešavaju”.

Nakon šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Husrefa Musemića, prisutnim se obratio i prvotimac, mladi stoper Besim Šerbečić.

BESIM ŠERBEČIĆ: “Kao što je šef rekao, dolazi nam kvalitetan tim. Respektujemo Slobodu, ali nas samo interesuju tri boda i mislim da ćemo se tako postaviti od prve minute.”

Utakmica trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH FK Sarajevo – FK Sloboda je na rasporedu 3. avgusta u 20:30 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.