20.2.2019

Mulaosmanović: Igrači su ovu sedmicu radili odlično

Objavljeno : 30-11-2018 14:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar će u okviru 19. kola Premijer lige dočekati Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener, Adin Mulaosmanović i prvotimac, Mladen Veselinović.

– Sami znate da je iza nas jedna turbulentna sedmica, da imamo četiri vezana poraza, ali moram istaći da su igrači zajedno sa mnom i sa kolegom Štilićem odlično odradili ovu sedmicu što se tiče treninga, bili su maksimalno skoncentrisani, obavili smo pojedinačne razgovore, svjesni su ove situacije, tako da što se tiče ove utakmice ulazimo bez ikakvih kalkulacija. Željo uvijek ovdje igra na pobjedu, a tako će biti i u nedjelju, rekao je novi trener Želje Adin Mulaosmanović dodavši:

– U ovih sedam dana ništa puno se ne može promijeniti, u ovoj utakmici ne možemo računati na Čurjurića, Bakrača, Stevanovića, ali bi otprilike sve trebalo biti isto osim jednog imena o čemu ćemo odlučiti prije početka utakmice, a to se odnosi na veznu liniju. Sve ostalo bi trebalo ostati isto.

– Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, iako je na Grbavici svaka teška za nas. Mi smo ovdje prosuli dosta bodova i nadam se da se u narednom periodu to neće dešavati. Igramo na našem terenu i nadam se da ćemo pobijediti, igrači će dati svoj maksimum i nadam se da ćemo upisati tri boda, rekao je jedan od najboljih igrača Želje, Mladen Veselinović.

Utakmica se igra u nedjelju u 13 sati na stadionu Grbavica.