20.2.2019

MOGU LI SE SPASITI? Borac postigao dogovor sa FK Džaja!

Objavljeno : 10-06-2018 10:31h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Čelnici Borca su uspjeli da nađu zajednički jezik o načinu isplate duga sa Milivojem Glišićem, vlasnikom FK Džaja, objavio je “Glas Srpske”.

Borac na ponovljenu sjednicu Drugostepene komisije za licenciranje FS BiH nije dostavio potvrdu o izmirenju ili reprogramu dugovanja od 594.000 KM prema FK Džaja i izgubio je licencu za nastup u Premijer ligi sljedeće sezone.

Ipak, Borac ima još jednu šansu za preokret.

Banjalučani imaju pravo da upute molbu Izvršnom odboru FS BiH koji zasjeda 19. juna da se njihov slučaj još jednom preispita i ako dostave uvjerljive argumente i uvjere 12 do 15 članova odbora da glasaju u njihovu korist mogu ostati u bh. eliti i naredne sezone.

S obzirom da je dogovor sa FK Džaja postignut, Borac još treba da se dogovori sa bivšim trenerom Željkom Vranješom kako bi na sjednicu Izvršnog odbora došao bez spornih dugovanja.

“U završnoj smo fazi dogovora i izvjesno je da smo konačno našli rješenje. Do njega smo došli uz popuštanje sa obje strane i žao mi je što, kako se narodski kaže, ranije nije bilo dovoljno pameti”, rekao je vlasnik Džaja.

Ono što će za Borac biti problem na sjednici Izvršnog odbora jeste činjenica da FS RS ima pet predstavnika (prvi potpredsjednik Milorad Sofrenić, Mile Kovačević, Dragan Kulina, Zlatko Spasojević i Ranko Vučković), a ostalih deset je iz reda druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Skupština kluba trebalo je da bude održana 11. juna, ali će biti prolongirana za nekoliko dana. Kao što je poznato, predsjednik Borca Branko Kovačević je 31. maja rekao da će svoj mandat dati na raspolaganje delegatima. Za sada od toga neće biti još ništa, jer prema saznanjima “Glasa Srpske”, još nema kandidata za mjesto prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice.