15.7.2019

Milomir Odović: Željezničar po inerciji ide na pobjedu!

Objavljeno : 14-09-2018 13:02h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar će u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Milomir Odović i prvotimac, Anel Šabanadžović.

– Željezničar posebno kući, ali i na strani po inerciji ide da pobijedi. Ovo je prva u nizu značajnih utakmica, nadam se da smo na pravi način iskoristili reprezentativnu pauzu i da ćemo potpuno spremno ući u jedan ciklus koji nas očekuje, a to je non stop igranje srijeda-nedjelja, rekao je Odović.

– Vodili smo računa o našoj ekipi i pokušali smo poboljšati fizičku spremu naših igrača, radili smo na tome. Vrlo je važno da pored tog fudbalskog aspekta ne zanemarujemo ostale, a to je kvalitetan posjed i da igračima nametnem naš način igre, pa da individualni nivo podredimo timu i da ga plasiramo na određeni način našim protivnicima, rezimirao je Odović.

– Radnik je dobra ekipa, utakmica je jako bitna, imamo dobar rezultat iz Širokog Brijega, a uz neka poboljšanja možemo doći do tri boda. Nadam se da ćemo pred punim stadionom ostvariti veoma dobar rezultat, kazao je mladi prvotimac kluba iz ‘Doline ćupova’ Anel Šabanadžović, te dodao:

– Imamo dodatni motiv, a to je navijač Ake koji je nedavno prerano preminuo, te se nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu u njegovu čast.

Utakmica se igra u nedjelju u 19:30 sati na stadionu Grbavica.