20.3.2018

Mehmed Janjoš i Perica Ivetić uvjereni u novi trijumf

Objavljeno : 21-04-2017 13:27h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je uoči nedjeljnog meča protiv Krupe održana konferencija za medije na kojoj su govorili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i nogometaš Perica Ivetić.

– Priprema za Krupu teku normalno. Imali smo napornu utakmicu sa Željezničarom i revanš polufinala protiv Mladosti, koji smo uspjeli dobiti. Idemo u nastavak borbe za sami vrh tabele – kaže Janjoš.

O situacija u ekipi je rekao da je stanje dobro, a raspoloženje odlično.

– Posebno nakon plasmana u finale super se osjećamo. No, imamo personalnih problema. Novaković ima tri kartone, Rustemović i Balić su povrijeđeni i oni neće biti u rosteru – dodao je trener Sarajeva.

– Krupa je sjajno vođena ekipa, imaju sjajnog trenera, hit su sezone. Oni love četvrto mjesto, jer ako Sarajevo i Željo budu igrali u finalu Kupa BiH, oni bi bili u utrci za Evropu. Mi s ovom utakmicom, matematički osiguravamo Evropu i bit će sve lakše i lakše nakon toga – kazao je Janjoš.

Perica Ivetić je zahvalio novinarima na dolasku u velikom broju.

– U svaku utakmicu mi idemo da ostvarimo što bolji rezultat, a to je pobjeda. Do nje nećemo doći lako, ako protivnika ne shvatimo ozbiljno, utakmicu moramo maksimalno ozbiljno shvatiti, jer na Koševu malo teže pobjeđujemo. S ovom pobjedom se možemo uključiti u borbu za sami vrh.