24.3.2018

Marinović: Vlado Jagodić je podigao ekipu Slobode

Objavljeno : 16-11-2016 14:00h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U Zrinjskom su mirni uoči preostale tri utakmice, ali ne toliko da bi se bi se opustili – jer već u subotu na Tušnju ih čeka tuzlanska Sloboda.

Trener Vinko Marinović upozorava da su se Tuzlaci dolaskom novog trenera podigli, da to neće biti nimalo lagana utakmica. “Čeka nas sigurno još jedna tvrda, neizvjesna utakmica”, rekao je prvi strateg Mostaraca.

“Sloboda se u međuvremenu dolaskom Vlade Jagodića podigla, radi se o ekipi koja raste, što je između ostalog pokazala i u duelu sa Željezničarom. Ponavljam, ne čeka nas nimalo lagana utakmica”, dodao je Marinović, čiji tim nakon 15. kola ima onih osam plus u odnosu na Radnik.

Ohrabrenje za Plemiće uoči Tušnja predstavlja činjenica da će kadar biti gotovo kompletan, izvan kombinacija vjerojatno će ostati samo Miloš Žeravica, a raduju i dobro odrađene mini pripreme.

“Vremenske prilike nisu nam cijelo vrijeme išle na ruku, ali mislim da smo dobro iskoristili treninge. Sada to treba pretočiti u rezultat”, zaključio je. Nakon Slobode Zrinjski će u Mostaru dočekati ekipu Željezničara.