24.4.2019

LUDNICA NA GRBAVICI: Željo preokretom do tri boda!

Objavljeno : 05-10-2018 19:52h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 13. kola Željezničar je na Grbavici slavio nad Čelikom sa 3:2.

Nermin Jamak u 18. minuti šutira sa 30 metara, a pokušaj odlazi pored gola. Sjajna šansa za Željezničar u 19. minuti. Čurjurić je proigrao Krpića koji izlazi pred gol Čelika, ali udarac odlazi malo pored gola. Čurjurić u 23. minuti šutira iz slobodnog udarca, ali Ružić sjajno brani.

U 27. minuti je Željo poveo. Zajmović je sa desne strane ubacio, a Zec glavom sa 10 metara sjajno pogodio za 1:0. Šut Čurjurića iz 35. minute odlazi visoko preko gola. U 42. minuti bilo je 1:1. Iskosa je slobodan udarac izveo Jamak i pogodio za poravnanje. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Jamak ubacuje u 48. minuti, a Miletić glavom šutira preko gola. Pavić u 54. minuti ubacuje, a Blagojević glavom sa 16 metara šutira malo pored gola.

Ševko Okić u 55. minuti iskosa nakon driblinga sjajno šutira, ali lopta odlazi malo pored gola. U narednoj minuti Šišić iz slobodnog udarca šutira iznad gola. U 61. minuti Blagojević ubacuje iz kornera, Sulejman Krpić glavom šutira, a sa gol-linije izbacuje fudbaler Čelika. U narednoj minuti Šehić šutira sa 20 metara, Vrhovac blokira u korner. U 65. minuti dobra kontra gostiju, ali Stevanović sjajnom intervencijom spašava gol.

Nakon kornera je sam ostao Dedić, šutirao glavom, a E. Šehić na liniji rukom zaustavio loptu. Glavni sudija je dosudio penal i crveni karton za našeg fudbalera. Okić je izveo penal, Fejzić odbranio, ali odbijenu loptu Okić pogađa za 1:2. Plavi se ponovo vraćaju u 71. minuti. Čurjurić je ubacio iz kornera, a Rodin sa prve stative šutira i pogađa za 2:2. U 83. minuti preokret na Grbavici. Stevanović je ubacio sa desne strane, Ružić otišao u prazno, a Krpić glavom pogodio mrežu gostiju za konačni rezultat 3:2.

Pogledajte izjave glavnih aktera večerašnje utakmice na Grbavici: