23.10.2018

KRISTALNIH 11: Zakarić igrač godine, Baka trener!

Objavljeno : 14-05-2018 22:09h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Večeras je u hotelu „Hills“ održana druga po redu manifestacija “Kristalnih 11” u ogranizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Glasati za najbolje u protekloj godini u domaćem fudbalu su mogli fudbaleri i treneri 12 premijerligaških klubova, a izabran je i najbolji tim Premijer lige.

Najboljim mladim igračem je ponovo proglašen Luka Menalo (Široki Brijeg), dok je velika čast pripala Goranu Zakariću (Željezničar) pošto je proglašen najboljim fudbalerom Premijer lige u protekloj sezoni.

Za najbolju fudbalerku Bosne i Hercegovine je izabrana Alisa Spahić (SFK 2000), dok je za najbolju trenericu izabrana Samira Hurem.

Nagrada za najboljeg sudiju je otišla u ruke Irfana Peljte, dok je za najboljeg trenera u minuloj sezoni izabran Blaž Slišković, šef struke prvaka naše zelje Zrinjskog.

– Veoma sam sretan i zahvalan svima koji su glasali za mene. Zahvalio bih se saigračima, trenerima i klubu. Sigurno da je ovo još jedan poticaj za nastavak karijere i budućnost, poručio je Zakarić nakon priznanja.

Najboljih 11 u protekloj sezoni Premijer lige:

Golman: Kenan Pirić (Zrinjski)

Odbrana: Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda)

Vezni red: Elvis Sarić (Sarajevo), Jovan Blagojević (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Napadač: Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Posebno priznanje za “životni rezultat” je dobio legendarni Mirsad Fazlagić.