23.7.2019

Krilni napadač produžio ugovor sa klubom iz Titove 38b

Objavljeno : 19-12-2018 14:27h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Benjamin Tatar danas je produžio ugovor sa FK Sarajevo. Na press konferenciji za medije održanoj u Svečanom salonu Svetozar Vujović, zvanično je potpisan novi ugovor između Benjamina Tatara i FK Sarajevo, saopšteno je sa Koševa.

EMIR HADŽIĆ: “Produžili smo ugovor sa Tatarom i moram da kažem da je on igrač koji je imao ugovor na još godinu i po, ali na dogovor sa njim i njegovim menadžerom produžili smo ugovor na dvije i pol godine. Cilj je stabilnost kluba i da zadržimo ekipu od ljetos. Radimo na tome i jedan od igrača je upravo Tatar. Pokazao se kao pravo pojačanje što govori i statistika. Treba da služi kao jedan primjer svima u klubu jer kada je došao nije odmah igrao, ali se strpljenjem i radom izborio za mjesto i pokazao da je neizostavna karika u ekipi. Sretni smo što smo produžili ugovor. Želim se zahvaliti Upravi kluba i direktorici koji su nam osigurali uslove za produženja ugovora”, kazao je sportski direktor Sarajeva.

Podsjećamo, Benjamin Tatar je imao važeći ugovor do 2020. godine, a današnjim potpisom ozvaničen je nastavak saradnje do juna 2021. godine.

BENJAMIN TATAR: “Zahvaljujem se direktoru i klubu na ukazanom povjerenju i produženju saradnje. Zahvaljujem se i Ninoslavu Milenkoviću koji se brine o mojoj karijeri. Nadam se da ću nastaviti gdje sam stao, da ćemo biti prvaci i proslaviti titulu”, kazao je krilni napadač bordo kluba.

Na pitanje šta je najviše uticalo na produženje ugovora, Tatar je odgovorio:

“Najviše me navela atmosfera u i oko kluba, situacija na tabeli i htio bih osvojiti duplu krunu i da budem ispisan zlatnim slovima u historiji kluba potpisom ugovora”. Tatar u 19 utakmica u okviru BH Telecom Premijer lige BiH postigao ukupno 8 pogodaka i upisao 7 asistencija.