22.2.2018

Janjoš: Sarajevo će učiniti sve da dobije tri boda!

Objavljeno : 19-05-2017 11:27h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Na konferenciji uoči 111. vječitog sarajevskog derbija novinarima se u ime bordo kluba obratio šef stručnog štaba Mehmed Janjoš.

“Čovjek koji nije učestvovao u ovakvoj je utakmici je definitivno hendikepiran. Imali smo zahtjevnu sedmicu iza sebe. Moram čestitati momcima na sjajnoj prezentaciji fudbala u Širokom Brijegu. Ostavilo je to sve traga na nama. Objektivno, zaslužili smo trofej, iako ne kažem da je Široki nezasluženo osvojio. Umorni smo”, kazao je Janjoš.

Janjoš je kazao kako Rustemović i Crnkić neće igrati u subotu.

“Crnkić i Rustemović neće biti u rosteru. Žao mi je kao čovjeku što su oni napustili grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. Neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, koji sigurno nisu navijači Sarajeva. Dogovorili smo se da oni napuste grad. To su bile stravične prijetnje. Učinit ćemo sve da ih vratimo. Da nije utakmica sa Željezničarom, ja bih kao Mehmed Janjoš uradio nešto drugo. Moramo se pripremiti kako je maksimalno moguće. Husejinović i Mihojević neće biti u kombinaciji. Bez obzira na to, FK Sarajevo će sutra izaći i učiniti maksimum napora da dođe do tri boda. Želimo obradovati sve prave navijače”, rekao je Mehmed Janjoš.

Trener Sarajeva kazao je kako će učinit sve da stabilizuju ekipu.

“Pokušat ćemo sve da se ekipa na vrati na normalan kolosijek.”

“Da igrači prihvate da je ovo fudbal, da imamo okruženje kakvo imamo. Ovo nam treba biti dodatni motiv da damo više nego što možemo. Uvjeren sam i nadam se najboljem. Vidjeli ste u Širokom Brijegu da ova ekipa može da igra i da je kvalitetna. Nadam se da će sve proteći fer i sportski.”

“Moramo učiniti dodatni napor da idemo u tom smjeru.”

Potom se Janjoš osvrnuo na ekipu Željezničara.

“Željezničar je ekipa koja igra tvrdo, koja daje malo golova, ali to je ekipa koja zna šta hoće. Imaju cilj i idu ka njemu. Bit će zahtjevna utakmica. Ovo je utakmica u kojoj će Sarajevo učiniti sve da dobije tri boda. Vjerujem da ćemo dati zadnji atom snage. Matematički možemo biti prvi, sve dok postoje šanse, naša je sportska obaveza da pokušamo. Ipak, život teče dalje i ako ne uspijemo”, kazao je trener Mehmed Janjoš.